CCI a RM continuă cooperarea cu Autoritățile Publice Locale din Soroca

DSC05822La data de 11 martie 2024, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a semnat acorduri de cooperare cu Consiliul Raional Soroca și Primăria municipiului Soroca.

Potrivit Președintelui CCI a RM Sergiu Harea, una dintre direcțiile principale de activitate pentru anul curent, este și dezvoltarea platformelor de dialog public-privat la nivel regional, în cadrul Agendei Locale de Business (ALB).

“Astăzi fortificăm relațiile de cooperare cu Municipiul Soroca, în vederea dezvoltării potențialului economic al regiunii, îmbunătățirii condițiilor economice și de reglementare a activității de întreprinzător din raion, eficientizării climatului investițional și de afaceri la nivel local”, a menționat Președintele CCI.

Astfel, președintele CCI a RM alături de Lilia Catruc, directorul Filialei Soroca a CCI a RM s-au întâlnit cu Iurie Tănase, vicepreședintele Raionului Soroca și Lilia Pilipețchi, primarul orașului Soroca.

CCI a RM și autoritățile din Soroca au stabilit să organizeze în comun evenimente de promovare a mediului de afaceri din regiune, cum ar fi: expo-târgul producătorilor locali, dar și să asigure participarea acestora la evenimente organizate la nivel național.

APL din Soroca și-au manifestat speranța că împreună cu instituția camerală vor crea condiții favorabile mediului de afaceri, astfel contribuind la dezvoltarea social- economica a raionului.

În cadrul deplasării la Soroca, președintele CCI a efectuat o vizită și la membrii instituției camerale, SA “Alfa- Nistru” și “Debut-Sor” SRL, cu care a discutat despre serviciile oferite de CCI dar și necesitățile acestora.

CCI a RM și APL din regiune recunosc importanța majoră a sectorului IMM pentru dezvoltarea economică durabilă și menținerea stabilității sociale a regiunilor și convin la o conlucrare mutuală în scopul atingerii obiectivelor prezentului Acord, în special ceea ce vizează următoarele aspecte:

  • promovarea și asigurarea implementării politicilor de stat în domeniul dezvoltării antreprenoriatului, serviciilor publice, transparenței decizionale și alte domenii cu impact asupra mediului de afaceri  la nivel local;
  • promovarea dialogului public-privat;
  • suport în dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în contextul procesului de integrare europeană;
  •  dezvoltarea abilităților și culturii antreprenoriale;
  • crearea unui mediu favorabil pentru mediul de afaceri, inclusiv a condițiilor necesare mediului antreprenorial pentru beneficierea de serviciile de stat și raionale;
  • dezvoltarea direcților noi de cooperare în afaceri în scopul realizării proiectelor de modernizare dezvoltare complexă a raionului.

Distribuie acest articol: