Despre Filială

Filiala Soroca a CCI a RM este una din cele 10 filiale ale Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, fondată la data de 15 aprilie 1995, în orașul Soroca.

Soroca este un municipiu în nord-estul Republicii Moldova, situat pe malul drept al râului Nistru, la 160 km de capitala Moldovei – Chișinău, la frontieră cu Ucraina.

Cei cca 7 angajați ai filialei oferă suport informațional, realizează expertiză, evaluare, proceduri vamale, organizează concursuri, mese rotunde, cursuri și seminare, nu doar celor 72 de membri, dar și mediului de afaceri din raioanele Soroca, Drochia, Floreşti.

Economia regiunii se bazează în mare parte pe agricultură, industrie (prelucrarea producţiei agricole, industria de confecţii, producerea încălţămintei, articolelor de tîmplărie, de artizanat, extragerea şi producerea materialelor de construcţii, prelucrarea metalelor), comerţ. În mediul rural este răspândită activitatea de cultivare a cerealelor şi culturilor pomilegumicole.

Filiala Soroca reprezintă o punte de legătură dintre reprezentanții mediului de afaceri din raioanele de nord a Republicii Moldova cu statul vecin – Ucraina.