SĂRBĂTOARE FRUMOASĂ LA SOROCA!

La 26 mai 2019 pe Piața Libertății din municipiul Soroca a avut loc cea de a II-a ediție a Iarmarocului ,,Produs de Soroca”, care s-a desfășurat concomitent  cu ce-a de-a VI-a ediție a Festivalului de muzică populară “Victor Postolachi”.

Iarmarocul a fost organizat de către Consiliul Raional Soroca în parteneriat cu Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a RM și a avut drept scop promovarea producătorilor  și produselor autohtone atît în plan local, cît și național și internațional. În cadrul Iarmarocului au participat 74 de agenți  economici, cu 20 mai mult decît în cadrul primei ediții, fapt ce vorbește despre interesul sporit de a participa și a se promova în cadrul acestui eveniment . La Iarmaroc au fost expuse produsele producătorilor autohtoni, mărfurile și produsele prestatorilor de servicii, cît și lucrările meșterilor populari. Evenimentul a fost plin de culoare, frumos și accesibil pentru vizitatori. Președintele Raionului Soroca d-l Ghenadie Muntean a dat start deschiderii oficiale a celei de-a II-a ediții și a felicitat toti participanții  și producătorii autohtoni care știu  să-și prezinte rezultatele muncii lor, îmbinînd utilul cu plăcutul.

În cadrul iarmarocului au participat mulți oaspeți oficiali, printre care Monica Babuc, Ministrul Educației,Cercetării  și Științei, Domnul Corneliu Padnevici, Deputat în Parlamentul RM, vicepreședintele CCI RM d-na Natalia Calenic, oaspeți din Ucraina, care au adresat mesaje de felicitare și au vizitat expoziţia ,,Produs de Soroca”. Evenimentul a adunat sute de soroceni, care și-au umplut coșurile cu bunătăți și mărfuri de la sorocenii harnici.

 

Distribuie acest articol: