Misiune economică în municipiul Suceava, România

Recent, Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca au organizat o misiune economică în municipiul Suceava, România, la care au participat reprezentanții mediului de afacere din teritoriu. Scopul acesteia a constat în dezvoltarea și stabilirea legăturilor de afaceri cu companiile românești, identificarea parteneriatelor în domeniul promovării relațiilor comercial–economice dintre reprezentanții ambelor țări.

Directorul Filialei Soroca a CCI a RM  Lilia Catruc a  avut o întrevedere cu Președintele Executiv al Camerei de Comerț și Industie Suceava Lucian Gheorgiu, în cadrul căreia  au fost discutate și stabilite  mai multe obiective de realizare a perspectivelor de colaborare, a parteneriatelor pe termen lung.

Programul misiunii a inclus mai multe activități, principalele fiind organizarea întrevederilor bilaterale cu antreprenorii din Suceava, vizite la companiile  românești. Participanții misiunii economice au avut posibilitatea să se familiarizeze cu procesele tehnologice în domeniul producerii încălțămintei, procesării cărnii, producerii băuturilor răcoritoare și berii, vizitând companiile: SC „Orizont” SRL – producător de băuturi răcoritoare și muștar, ”Bermas” SA – producător de băuturi răcoritoare și bere, „Marelbo” SRL – producător de încălțăminte pentru femei, bărbați, copii, „Killer” SRL – procesarea cărnii și producerii mezelurilor din carne.

Scopul misiunii economice a fost atins, s-au conturat intenții de colaborare de perspectivă prin participarea la mai multe evenimente de ordin economic din partea ambelor părți.

Distribuie acest articol: