Iarmarocul de Crăciun la Soroca.

Iarmarocul de Crăciun  se  desfăşoară tradiţional la Soroca la 25 decembrie, în „Piaţa Libertăţii”. Programul Iarmarocului a cuprins mai multe acțiuni, printre care: Concursuri şi jocuri distractive pentru copii „În jurul bradului”, parada măştilor, jocuri dramatice cu măşti: ”Ursul”; ”Capra”; ”Calul”; Mălăncuţa”; „Pluguşorul”; ”Cerbul”,  Festivalul -concurs al obiceiurilor de iarnă ”De urat, v-am tot ura”  „Colindatul în ceată de bărbaţi”, cu participarea  ansamblurilor cu titlu „Model” din oraş şi raion, Concursuri, jocuri sportive pentru tineret.

Sărbătoarea “Iarmarocul de Crăciun”, devenită o tradiție de mai mulți ani la Soroca, a debutat și în acest an cu o paradă a măștilor și jocurilor dramatice cu măşti: ”Ursul”; ”Capra”; ”Calul”; Mălăncuţa”; „Pluguşorul”; ”Cerbul”.

Alaiul a mers pe strada Ștefan cel Mare, fiind urmărit de sorocenii curioși adunați pe marginea străzii, spre Piața Libertății, unde s-a desfășurat Iarmarocul.

În cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, autoritățile raionale și cele orășenești i-au urat pe toți sorocenii. Momentul a plăcut mult celor prezenți, care, la rândul lor, au aplaudat urătorii din primăria Soroca și Consiliul raional.

În Piață deja era aranjată, spre atenția tuturor vizitatorilor, a fost expusă o expoziție a brazilor realizați de elevii instituțiilor de învățământ din raion. Aici la fel a fost organizată și expoziția agenților economici din raion, care au propus sorocenilor diferite produse alimentare de sărbătoare. Tot în cadrul Iarmarocului au fost făcute publice rezultatele Concursului raional” Cel mai bun vin de ca

să  al anului 2017” organizat de Filiala Soroca în parteneriat cu Direcția Agrară a Consiliului Raional Soroca , iar învingătorii au fost  decernați cu diplome şi premii băneşti .

Totodată, amatorii de competiții sportive s-au aventurat în diferite probe, învingătorii fiind premiați cu cadouri.

Sărbătoarea a continuat cu Festivalul-concurs al obiceiurilor de iarnă ”De urat, v-am tot ura”.  11 ansambluri cu titlul “model” din orașul și raionul Soroca au concurat în

cadrul concursului „Colindatul în ceată de bărbaţi”. Aceștia erau jurizați de un juriu profesionist, iar învingătorilor le-au fost înmînate diplome și premii bănești.

Distribuie acest articol: