“Festivalul Naţional al Mărului” de la Soroca la cea de-a IX-a ediţie

Cea de-a IX-a ediţie a “Festivalului Naţional al Mărului” de la Soroca a avut loc la 15 septembrie 2019. Evenimentul a avut drept scop promovarea producătorilor de mere autohtoni și impulsionarea dezvoltării sectorului pomicol din țară.

Principalele activități de pe agenda Festivalului s-au desfășurat în preajma Cetății Soroca, unde au fost expuse expozițiile cu vânzare a celor mai gustoase mere, crescute de producători autohtoni, un târg de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Tradițional, producătorii de mere au mers într-o paradă, alături de colectivele artistice din raion și reprezentanții instituțiilor de învățământ.

Deschiderea oficială a Festivalului Naţional al Mărului, ed. a IX-a a fost lansată de către președintele raionului Soroca Ghenadie Muntean. Printre înalții oaspeți, care au onorat evenimentul au fost vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a RM Mihai Bîlba, deputaţi în parlamentul R. Moldova, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al Republicii Moldova Georgeta Mincu, consilieri, primari și alți oameni de vază. În cadrul concursului printre cei 25 de participanţi – producători şi exportatori de mere, Georgeta Mincu a decernat diplome şi premii la nominalizările: “Lider în producerea merelor – 2019 ”, “Exportatorul de mere – 2019”, “Promotorul merelor pe piața locală–2019”,  “Livada anului 2019 pentru agenții economici de tip corporativ”, “Livada anului 2019 pentru producătorii agricoli de tip familial”, “Investiția anului 2019” și “Infrastructura postrecoltare 2019”.

Sărbătoarea a continuat cu un concert de zile mari animat de interpreții Costi Burlacu şi Corina Ţepeş, Igor Cuciuc, numeroase studiouri artistice, formaţii folclorice, de muzică uşoară din municipiul şi raionul Soroca.

Distribuie acest articol: