Instruiri pentru viitorii antreprenori

În perioada 23 octombrie-3 noiembrie 2017, în incinta filialei Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a R Moldova se desfășoară un curs de instruire pentru actualii și viitorii tineri antreprenori, al cărui scop este dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale. În cadrul seminarului participanții sunt familiarizați cu termeni din domeniul managementului şi planificării afacerii, marketing şi vânzări, contabilitate și altele. În prima zi de instruire, tinerii au aflat care sunt etapele de înregistrare a unei afaceri şi ce prevede legislaţia în domeniu, criteriile de clasificare a întreprinderilor mici şi micro, formele organizatorico-juridice, precum și despre cum își pot implementa în practică ideile de afaceri.

Majoritatea dintre cei prezenți la seminar planifică să inițieze o afacere. Ei consideră că tinerii au nevoie de suport, mai ales la început de cale. “Seminarul este foarte util. Am aflat informații noi despre cum să inițiem o afacere și de ce documente avem nevoie pentru aceasta”, spune Mihai Pușcaș. “Tinerii au nevoie de asemenea cursuri. Urmează să aplic în practică tot ceea ce am aflat la seminar”, afirmă Nicolae Rotari, care vede perspective mari în domeniul agrar.

“Cea mai grea etapă este cea de început. Dacă reușești să treci peste ea, atunci, odată pornită, afacerea decurge mai ușor”, zice Laurențiu Grosu.

Menționăm că CCI în parteneriat cu ODIMM începe, în perioada 6-17 noiembrie, un nou curs pentru tinerii antreprenori, la care pot participa persoane cu vârsta de până la 35 de ani.

Distribuie acest articol: